top of page
  • HK

Gosti iz SAD-a osvojili prvi Kolovare Water polo Cup


SET team, USA

Možemo odahnuti, vratiti misli zadnjih par dana unatrag i zaključiti kako je prvi jednodnevni turnir u našoj organizaciji protekao u veseloj atmosferi, dobroj zabavi, fair playu, dobrom vaterpolu i na kraju ukusnom roštilju. Odahnuti, jer malo je reći da smo se zadnjih dana brinuli hoće li sve proteći glatko i da svi sudionici budu zadovoljni. Trebalo je koordinirati s ekipama, postaviti igralište na bazenu, kupiti i pripremiti hranu za stotinjak ljudi, uvjeriti suce da im neće biti vruće od 15:00 do 20:00 na suncu :), organizirati zapisnički stol, nabaviti razglas...

Ovom prilikom zahvaljujemo se Turističkoj zajednici grada Zadra koja sa ponovno odazvala da nam pomogne pa smo stoga imali profesionalni razglas na bazenu i pakete pitke vode potrebne za okrijepu.

Temperatura zraka bila je preko 30 °C, a da tako i ostane kad sunce zađe pobrinuli su se gospodin Jere (zahvaljujemo mu na logističkoj pomoći na bazenu) koji je uključio reflektore za finalni susret i Marko koji je cijelo popodne proveo uz gradele pripremajući hranu.

Turnir je odigran u svega 11 utakmica, sa po 3 u svakoj skupini, dvije polufinalne, te utakmicama za peto i treće mjesto i na kraju utakmica finala. Imali smo malo kašnjenje pa se finale igralo pod reflektorima što je dalo posebnu draž turniru. Sraz u finalu imale su američka momčad SET 2 i VK Albamaris. Nakon regularnog dijela rezultat je bio 5:5 pa su se izvodili peterci. Sretniji su bili igrači SET tima i tako su zasluženo odnijeli pehar u Kaliforniju.

Pehare za prvo, drugo i treće mjesto momčadima je uručio dopredsjednik kluba Marko Brajčić koji je cijelo vrijeme proveo za zapisničkim stolom vrijedno vodeći liste.

Uz ostvarene kontakte i nova poznanstva nadamo se da će se ekipe odazvati i slijedeće godine, da će turnir opstati i da ćemo ga i dalje organizirati iz godine u godinu.

Nastupale su slijedeće ekipe:

- Stara Sava, veteranska ekipa iz Zagreba, možemo ih nazvati gospoda vaterpola.

- CD Fortuna KE, španjolska trećeligaška ekipa iz San Sebastiana koju vodi naš trener Krešo Musulin.

- VK Albamaris, naš prijateljski klub iz Biograda s kojima zajedno igramo utakmice.

- SET Waterpolo, američka ekipa iz Orange County, California mladih vaterpolista koja je bila podijeljena u dvije ekipe SET 1 i SET 2.

- VK Kolpomorto, zadarski amaterski vaterpolo klub kao organizator.

Rezultati:

Po skupinama:

VK Albamaris - CD Fortuna KE 12 : 3

VK Kolpomorto - SET 1 9 : 5

CD Fortuna KE - Stara Sava 7 : 12

SET 1 - SET 2 6 : 7

VK Albamaris - Stara Sava 12 : 3

SET 2 - VK Kolpomorto 6 : 4

Polufinalne:

VK Albamaris - VK Kolpomorto 5 : 3

SET 2 - Stara Sava 6 : 5

Za 5. mjesto:

SET1 - CD Fortuna KE 2 : 5

Za 3. mjesto:

VK Kolpomorto - Stara Sava 3 : 4

Finale:

VK Albamaris - SET 2 7 : 8 (5 : 5) nakon peteraca

Poredak:

1. SET 2

2. VK Albamaris

3. Stara Sava

4. VK Kolpomorto

5. CD Fortuna KE

6. SET 1

bottom of page